Himalaya Tuzu Odaları Otelcilerin Yeni Gözdesi

0
1621

Şifa Kaynağı Himalaya Tuzu

Tarihte sağlık ve tedavi merkezleri olarak kullanılan Tuz mağaraları günümüzde tekrar sağlık ve şifa kaynağı olarak büyük rağbet görüyor. Avrupada kurulan tuz odaları sağlık merkezi ve tedavi merkezi olarak kullanılmaktadır.Ülkemizde ise henüz bir standart konmamış tuz odaları rahatlama merkezi olarak kurulmaya başlandı.Otellerde, spa merkezlerinde, özel sağlık merkezlerinde, ve özel merkezlerde tuz odası konseptleri kuruluyor.Tuz odaları astım alerji, sedef, egzama gibi rahatsızlıkları olanlar ve sağlıklı doğal bir hava solumak isteyenlerin uğrak yeri oluyor.Sağlıklı tuz odalarında tavanlar doğal tuz sarkıtlarıyla, duvarlar isteğe bağlı olarak doğal tuzlarla kaplama veya sıvama yada tuz tuğla veya blokları ile kaplanmaktadır.Tuz odalarında Zemin doğal granür ve işlem görmemiş tuzlarla veya tuz tuğlaları ile kaplanmaktadır.

Himalaya Tuz Odaları Turizmcilerin Yeni Gözdesi 

Oluşumu 250 milyon yıl öncesine kadar uzanan Himalaya Tuzu, Himalaya Dağları´nın 300 kilometre güneyinde Pakistan´ın Kherva bölgesindeki tuz madeninden çıkarılıyor. Kristalleşmiş taş görünümündeki yapısı, kendine özgü rengi, ışık geçirme özelliği, kolay işlenebilirliği sayesinde son yıllarda önemli bir ticari ürün haline gelen Himalaya Tuzu, turizm sektöründe de kullanılmaya başlandı.Son yıllarda 5 yıldızlı otellerde Himalaya Tuzu kullanılarak odalar yapılıyor. 20 metrekarelik bir odanın yapımı için 1,5 ton tuz kullanılıyor ve 20 bin dolar civarında maliyeti bulunuyor.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Himalaya Tuzu´nun Türkiye´de ithalatını gerçekleştiren The Himalayan Miracle firmasının yetkilisi Ünal Güner, yaptığı açıklamada, astım, diyabet, dolaşım bozukluğu ile bazı alerjik hastalıklar, hormonel bozukluklar ve kemik hastalıklarının tedavisinde kullanılan Himalaya Tuzu´nun doğal tedavi alanları oluşturmak isteyen turizmcilerin yeni gözdesi haline geldiğini söyledi.

himalaya-tuzu-odasi

40 Otel İle Tuz Odaları İçin Anlaşma Yapıldı 

Himalaya Tuzu´nun deniz suyu içinde bulunan mineralleri ihtiva etmesi dolayısıyla diğer tuzlardan farklı ve değerli olduğuna dikkati çeken Güner, tuzun havadaki nemle birlikte elektromanyetik dalgaları, radyasyonu ve ağır yüklenmiş iyonları üzerine çekerek absorbe ettiğini vurguladı.Çerkezköy´de çoğunlukla Arap turistlere yönelik hizmet veren bir otelin her odasında özel tuz odaları olan birleşim oluşturduklarını söyleyen Güner, birçok turistik işletmenin ise tuzdan lambalar kullanarak ortamdaki negatif iyonları absorbe eden mekânlar oluşturduğu anlattı. Antalya´da beş yıldızlı 40 otel ile tuz odaları oluşturmak için anlaşmalar yaptığını bildiren Güner, “Antalya´da her biri ortalama 15 metrekare olan ve toplam 20 ton tuz kullanarak odalar yapacağız. Turizmciler misafirlerine rahatlatıcı ortamlar oluşturmak amacıyla Himalaya Tuzu´na yöneldiler” dedi.
Türkiye´de Çankırı ve Ordu´da tuz mağaralarının bulunduğunu, ancak yeterince değerlendirilmediğini vurgulayan Güner, günümüzde ise terapi amaçlı kullanılan odaların beş yıldızlı otellere taşındığına dikkati çekti. Güner, “Türk turizmcisi tuzu geç keşfetti. Tuz odalarının Türk turizminde gelecek yıllarda büyük önem kazanacağına inanıyorum. Antalya´da turizmciler Himalaya Tuzu sayesinde turistlerin çekim kaynağı olacak” diye konuştu. Güner, Batum´da da 5 yıldızlı 3 otelde tuz odası kurulması için anlaşma yaptıklarını kaydetti. –

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments