Sultanahmet’te tarihi binalar bir bir butik otele dönüştürülüyor

0
790

İstanbul’un en çok turist çeken gözde turizm bölgesi Tarihi Yarımada, hızla artan butik otellerle dikkat çekmeye başladı. Mimar Seda Ünal, Tarihi Yarımada’da yer alan eski yapıların, 5 yıl içerisinde büyük ölçüde butik otele çevrileceğini belirterek, “Sonra sıra, turist için eğlence yerlerine ve denize en yakın nokta olan Karaköy’e gelecek” dedi.

Tarihi ve turistik yerleri gezmek için her yıl milyonlarca turistin geldiği İstanbul’da binalar hızla butik otele dönüştürülüyor. Son yıllarda sayısı hızla artan butik otellere ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Mimar Seda Ünal, turist sayısı ve turizmden elde edilen gelirin artışıyla birlikte, Sultanahmet Camisi, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Süleymaniye Camisi gibi tarihi eserlerin yer aldığı Tarihi Yarımada’da otel yapımının giderek arttığını söyledi.

Tarihi Yarımada’da boş arazi olmadığı için yeni otel yapımının çok zor olduğunu vurgulayan Ünal, restore edilen eski yapıların küçük olması nedeniyle butik olarak, otele döndürüldüğünü ifade etti. Ünal, imardan dolayı, parsellerin ve yapı metrekarelerinin küçük olduğu Tarihi Yarımada’da, ilerleyen yıllarda imar düzenlemeleri yapılması halinde parsellerin birleştirilebileceğini ve bu sayede büyük otellerin yapılabileceğini kaydetti.

Sultanahmet’ten sonra sıra Karaköy’de

Günümüz koşullarında, bölgede yeni bir otel yapmaktansa, eski yapıları değerlendirmenin daha kolay olduğunu ifade eden Ünal, Laleli ve Beyazıt civarındaki eski yapılar ın da değerlendirildiğini kaydetti. Alışveriş merkezleri tarzında çalışan iş hanları otele çevrildiğini belirten Seda Ünal, “Bence Tarihi Yarımada’daki tüm eski yapılar 5 yıl içerisinde butik otele çevrilecek. Sonra sıra, turist için eğlence yerlerine ve denize en cazip nokta olan Karaköy’e gelecek. Birçok yatırımcının Karaköy’de eski yapıları aldığını ve otel için projelendirdiğini biliyoruz” dedi.

Karaköy’ün turizm açısından çok önemli bir nokta olduğunu vurgulayan Ünal, “Karaköy, hem turistik merkezlere, hem Tarihi Yarımada’ya, hem eğlence mekanlarına hem de Boğaz hattına çok yakın. Özellikle Bankalar Caddesi’nde mimari özellik sergileyen çok değerli yapılar var. Zaten otel yapımına ilk oradan başlanır. Büyük otel gruplarının bu yönde girişimi var” şeklinde konuştu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments